Allerlei IJs

IJssalon Hartentroef is een complete IJs Winkel met niet alleen schepijs maar ook softijs, milkshakes, verpakt ijs, ijscoupes, ijs desserts, ijstaarten, ijsbonnen, ijsbonbons, ijssnacks, wafels met ijs, ijs om mee te nemen, ijs pauze... etc. Kortom: Allerlei IJs!

Schepijs

Een heerlijk, eerlijk en veilig  ijsje eist de nodige vakbekwaamheid, zorg en aandacht. Verse ingrediënten: room, gepasteuriseerde melk, suiker, echt fruit, natuurlijke bindmiddelen en zo min mogelijk kleur,- geur- of smaak stoffen en zeker geen chemische toevoegingen. Iedere smaak met zijn eigen kleur en karakter: romig, fris, zoet, zuur, met of zonder stukjes, licht of best machtig, stevig en toch zacht, geen nasmaak en lekker smeuïg. Mmm...

IJs bereiden is een vak en niet zomaar een koud kunstje!

Anno 2023 hebben wij een heuse IJs crisis. Al onze ingrediënten hadden een prijsverhoging tussen de 20-30%. Melk, slagroom, suiker, noten en pasta, hoorntjes, servetten, lepeltjes etc. Niet te vergeten vers fruit, chocolade en decoratie. Wij hebben echt onze ijs prijzen dit jaar moeten verhogen. Elke pintransactie die 7 ct kost, 9% btw afdracht, schoonmaak-, ontsmettings middelen, vuilniszakken en containerhuur en dan hebben we het nog niet over onze energie rekening. Ja, wij hebben echt enorm veel bijkomende onkosten.
Wij hebben geprobeerd om onze ijsjes betaalbaar te houden. Neem gerust een bol minder. Wij vinden het belangrijk om kwaliteit te blijven leveren.

Heerlijk blijven genieten dus!
Op 'n hoorntje of in een bakje:

De eerste bol kost € 1,80
elke bol meer: + € 1,50 per bol.
Wij tellen per ijsje!
Slagroom kost € 0,85 per portie.

Alleen met 'echte' ingrediënten maak je 'echt' ijs!

Softijs

Ons motto: wat er niet inzit komt er ook niet uit! Wij hebben niet alleen vanille-softijs, maar ook gemengd met aardbeien.
Lekker met spikkels, nootjes of chocodip.

Softijs

Mooi vol van smaak, smeuïg en zacht

Goede ingrediënten in combinatie met een deugdelijke machine is een must. Softijs is pas echt lekker als de basis-mix voldoende tijd heeft gehad om te 'rijpen'! Als het softijs 'body' heeft smelt het niet zo snel! Dus: ook softijs kun U gemakkelijk mee naar huis toe nemen. Wij pakken het dan keurig voor U in.

Lekker stevig, zacht en romig, niet te zoet en best 'warm'!

Allerlei IJs

Eigenlijk kun je overal wel ijs van maken!

IJs, koud met een kleurtje en een smaakje. Over smaak valt niet te twisten, maar tussen ijs en lekker ijs zit vaak heel veel verschil. De kunst is dat het ijs niet alleen koud is, maar gewoon echt lekker is!
Zo hebben we 'vroeger' eens ijs gemaakt voor Monsieur Montignac... op de wijze van Montignac: of vet of koolhydraten en dan alleen de goede. En het lukte ons! Kregen de patienten van een groot ziekenhuis op zondag een heerlijk 'ijstoetje' van Hartentroef natuurlijk! Maken we in de asperge seizoen, asperge ijs voor een restaurant, ijs van kriekenbier, en vijgen ijs en met moederdag maken we ieder jaar rozenijs. Lavendel ijs, Munt en Marjolein ijs van en voor de kruidentuin uit Asten.
Voor in een prachtig kookboek bedachten we 'IJskoud Lunchen' met allerlei heerlijke ijshapjes: verse yoghurt met muesli, honing en bananen ijs, ijs met flensjes, een mascarpone taartje met pistache crème en pistache nootjes, bastogne koeken dik besmeerd met strawberry cheesecake ijs en zelfs Rooibos thee (granita) ijs.
Zelfs zure matte ijs op verzoek van de meester van onze kinderen. En dat zure matte ijs is niet meer weg te denken uit onze vitrine.
Speciaal voor de WK (2010) bedachten we South-Africa: pure chocolade ijs met een sinaasappel varigato. Mmm, zoet en machtig maar erg lekker!
En voor het WK van 2014:
Hollands Glorie: Yoghurt ijs met sinaasappel.
Brasil: Yoghurt en Mango ijs met een varigato van limoen met munt. Mmmm.....
Voor de lente bedachten we Evviva Hartentroef: ook een nieuwe ijs smaak: Mascarpone met limoen, munt en meringue. Proef de lente puur in je mond.
Met speciale dank aan Fay & Saar voor het idee: suikerspin ijs! Mmm...

Kortom: Hoezo Allerlei IJs?

Wij maken dus allerlei verschillende smaken en soorten ijs. Voor allerlei verschillende mensen of bedrijven. Wij doen dat in allerlei verschillende bakjes en hoorntjes of we maken er voor allerlei verschillende gelegenheden een mooie taart van. We hebben ook allerlei verschillende glazen en borden om ijs in en op te doen met allerlei vers fruit of met allerlei bruine lekkernijen en in de la liggen allerlei verschillende frutsels, prikkers en wafeltjes om het ijs mee te versieren. Ook staan er in de kast nog allerlei drankjes, sausjes en likeurtjes voor erbij of erop. We krijgen dus allerlei verschillende opdrachten en we zorgen op allerlei manieren dat het ijs er goed uitziet en dat het goed smaakt.

Dat het IJs lekker is... dat het IJs ècht lekker is!

Groetjes en tot ziens in het 'Hart van Someren!'