IJs met... IJs van... IJs voor...?

Eingelijk kun je overal wel ijs van maken!

IJs... koud met een kleurtje en een smaakje. Over smaak valt niet te twisten,
maar tussen ijs en lekker ijs zit vaak heel veel verschil. De kunst is eigenlijk...
dat het ijs niet alleen koud is, maar gewoon echt lekker ijs moet zijn... toch?

Zo hebben we 'vroeger' eens ijs gemaakt voor Monsieur Montignac... op de wijze van Montignac: of vet of koolhydraten en dan alleen de goede. En... het lukte ons.

Kregen de patienten van een groot ziekenhuis op zondag een heerlijk 'ijstoetje'... ,
van Hartentroef natuurlijk!

Maken we in de asperge seizoen, asperge ijs voor een restaurant, ijs van kriekenbier, en vijgen ijs en met moederdag maken we ieder jaar rozenijs.

allerlei ijs

Lavendel ijs, Munt en Marjolein ijs van en voor de kruidentuin uit Asten.
Voor in een prachtig kookboek bedachten we 'IJskoud Lunchen' met allerlei heerlijke ijshapjes: verse yoghurt met muesli, honing en bananen ijs, ijs met flensjes, een mascarpone taartje met pistache crème en pistache nootjes, bastogne koeken dik besmeerd met strawberry cheesecake ijs en zelfs Rooibos thee (granita) ijs.

En zelfs zure matte ijs op verzoek van de meester van onze kinderen. En... dat zure matte ijs is niet meer weg te denken uit onze vitrine.

Speciaal voor de WK (2010) bedachten we South-Africa: pure chocolade ijs met een sinaasappel varigato. Mmm, zoet en machtig maar erg lekker!
En voor het WK van 2014:
Hollandaise: Yoghurt ijs met sinaasappel en meringue.
Brasil: Yoghurt en Mango ijs met een varigato van limoen met munt. Mmmm.....

hollandaisebrasil

Dit voorjaar bedachten we Gooise Meisjes: amandel ijs met butterscotch en hazelnoot praline... en de coupe heet Gooise Dame... dan gieten we er nog wat likeur 43 bij... mmm. Evviva Hartentroef: ook een nieuwe ijs smaak: Mascarpone met limoen, munt en meringue. Proef de lente puur in je mond.

nog meer allerlei ijs

We maakten ook ijs voor een kaasboerderij. Zij brachten de melk van hun eigen koeien naar ons... en wij maakten daar hun 'eigen' ijs van, portioneerden en verpakten het en zij verkochten het dan weer in hun eigen boerderij winkel.

Kortom: Hoezo Allerlei IJs?

Wij maken dus allerlei verschillende smaken en soorten ijs. Voor allerlei verschillende mensen of bedrijven. Wij doen dat in allerlei verschillende bakjes en hoorntjes of we maken er voor allerlei verschillende gelegenheden een mooie taart van. We hebben ook allerlei verschillende glazen en borden om ijs in en op te doen... met allerlei vers fruit of met allerlei bruine lekkernijen en in de la liggen allerlei verschillende frutsels, prikkers en wafeltjes om het ijs mee te versieren. Ook staan er in de kast nog allerlei drankjes, sausjes en likeurtjes voor erbij of erop. We krijgen dus allerlei verschillende opdrachten en we zorgen op allerlei manieren dat het ijs er goed uitziet en dat het goed smaakt.

Dat het IJs lekker is... dat het IJs ècht lekker is!

Groetjes en tot ziens in het 'Hart van Someren'!